9 Şubat 2010 Salı

PAŞABAHÇE SPOR KULÜBÜ




Amatör bir kulübün sıkıntıları.

Amatör sporlarda özveri çok önem arzetmektedir. Kırk sene önceki amatör ruhun , bugünlerdedeğişen koşullara rağmen , devam ettiğini gördüm. Süper amatör lig 3. gruptamücadele eden , Paşabahçe spor kendi sahasında Haliç'le oynadığı maçı izlerken yıllar öncesine 1960 lara gittim , Paşabahçe sahası yeni yapılıyordu, saha henüz kumluydu , biz o sahada maç yapmak durumundaydık. Şikayet etmek şöyle dursun , büyük bir zevk ve özveriyle oynadığımız gözlerimin önüne geldi.

Maç 1-1 devam ederken , 65. dakikada haliç sporun hücümunda 18 içinde Paşabahçe'li sağ bekin sert faulüyle yere düşen oyuncu , faul yapan oyuncuya saldırmasıyla ortalık karıştı , iki takım oyuncuları birbirine girdiler 15 dakikayı geçen kargaşa polisin müdahalesiyle son buldu. Hakem iki Paşabahçe'li oyuncuya kırmızı kart gösterdi. Kazanılan penaltıyı kullanan haliç sporlu oyuncunun şutunu kaleci güzel bir refleksle çıkardı. Bu zorlu maçta 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İnsanın iliklerine işleyen bir soğukta , oynanan maçı izlerken kırkbeş sene önceki futbol sahasından , tek fark kum gitmiş , yerini toprak almış ve birde tribün eklenmiş. Değişmeyen ise , canla başla mücadele eden amatör ruhlu futbolcular.

Süper amatör ligde mücadele eden Paşabahçe'nin maddi olanaklardan yosun oluşu , futbolculara gerekli ödemelerin zamöanında yapılmaması nedeniyle , antrönör , Fahrettin Doğan hocanın istifasıyla , yerine teknik direktör görevi yardımcı antrönör Aşkın Karadeniz'e verilmiştir.

Paşabahçe spor kulübünün yanındaki , Fatin Hoca İlköğretim okulu aile birliği , kulübün çatısına kurulan baz istasyonu nedeniyle çevreye verdiği zarardan dolayı , kulübü Beykoz kaymakamlığına şikayet etmiştir. Spor yapan gençleri ve öğrencileri risk altına alan bu istasyon için kulübe senelik 35 bin tl. ödenmektedir. Baz istasyonunun kaldırılması için , Kaymakamlığa yapılan başvuruya şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır.

Bugünkü Paşabahçe Futbol Stadı , 1957 yılında , Demokrat Parti Milletvekili Paşabahçe'li Basri Aktaş tarafından yaptırılmıştır. Benimde dayım olan , babasının adı verilmiştir. Stadın ilk adı " RIFAT BEY FUTBOL SAHASI "idi.

Beykoz kaymakamı , Sayın Aydın Ergün'ün özverili çalışmaları neticesinde , Spor Toto Teşkilatıyla yapılan anlaşma gereği ilk aşamada , stadın çimlendirilmesi için 300 bin TL Kaymakamlık hesabına yatırılmıştır. 31.12.2009 tarihi itibariyle uygulama yürürlüğe girmiş ve Nisan , Mayıs 2010 aylarında ilk aşamanın gerçekleştirileceği müjdesi verilmiştir.

Amatör sporların ve sporcuların dertleri hep olmuştur. Bu dertlere , yönetim zaafları eklendiği zaman işin içinden çıkılmaz hal almaktadır. Malesef Paşabahçe Spor Kulübü'nünde sıkıntıları olmuş , bu sıkıntılardan kısa zamanda kurtulacağını umut etmekteyim.

Bu yazı 08.02.2010 tarihli milliyet gazetesi , http://blog.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.

4 yorum:

  1. refik abi otobiyografi harika olmuş,, emegine saglık, ilerleyen zamanlarda inşallah yönetimde görmek isteriz (genel kapran )cok ciddiyim;) KFY

    YanıtlaSil
  2. eyvallah kardeşim .. teşekkür ederim düşüncelerinden dolayı.. bize görev verirlerse seve seve yapmaya hazırım en ufak bir karşılık beklemeden.. allah beni fenerbahçeye ve paşabahçeye hizmet etmeden canımı almasın diye dua ediyorum :)
    refik çat..

    YanıtlaSil
  3. Paşabaçe stadı yapımında kımlerın payı var gerceklerı yazmıyorsunuz o sahanın yapılmasına sebep bır kısı var ama yazmıyorsunuz neden

    YanıtlaSil
  4. Kimin emeği varsa ve ne görüyorsam onu yazmaya gayret ediyorum. Hiç kimseye ayrıcalık göstermeden bişeyler yapmaya çalışıyorum. Sanırım yanlışın var daha önceki haberlerimde kimin çok emeği olduğunu yazmıştım.

    Emre Çat

    YanıtlaSil