30 Aralık 2010 Perşembe

OKUR YORUMU

Bahattin Baba'dan paşabahçe tarihi adlı haberimize yorum yapan Hasan Göksu beyefendinin yorumu. Habere katkıda bulunmak istemiş. Bizde kendisine teşekkür ediyoruz ve yorumunu noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyorum..

Bu bloğuna bende katkıda bulunmak isterim.Öncelikle Bahattin Abinin çok hizmetleri geçmiştir P.Bahçe spor klübüne.Paşabahçe Futbol sahası önceleri Şişe Cam Fb.sının şu andaki Sahildeki yeşil yönetim binasının arkasındaydı.Maçlar orada oynanıyordu. Bugünkü stad 1950 lili yıllarda yapıldı. İlk Adı Rıfatbey Futbol Sahasıydı. Çünkü o sahayı yaptıran Benim dayım olan Demokrat Parti Kastamonu Milletveki Basri AKTAŞ'tı. Stada Babasının adı olan Rıfat Bey adı kondu.Rıfatbey Tepeköyde otururdu, bugünkü Rıfatbey sokağında oturuyordu.Paşabahçeye hizmet eden başkanları tanırım, aynı zamanda yüzücü olan antrönöerlük yapan Orhan Ağabeyi unutmamak lazım, 1961 senesinde genç takımlar secmellerie bizi hazırlamaış ve genç takımı kurmuştu.Diğer taraftan Paşabahçe'nin unutulmaz oyuncularınıda hatırlıyalım, Kalede Kuduz İbrahim ve Selahattin vardı(Harmantepeden) Beklerde, Sinemacı Ağaç Ziya,Baba Sadık, Arap ziya Ortahaf Necip, Şükrü ve Erdem kardeşler, Manisalı Yılmaz,Şirzat, Hasan Basri şu anda aklıma gelen unutulmaz Yıldızlardı. Hasan GÖKSU, Tepeköy-Paşabahçe

6 yorum:

  1. arkadaşlar uüzülmeye gerek yok olan oldu bazı arkadaşların macı kaldıramadığı bır gercek ama bu maçta sıkıcan kardeşım buraya kadar geldın bundan sonrası yok zaten yaşı ılerlemesıne rağmen can dostum dıno yıllanmış şarap gıbı elınden gelenı yaptı serdar da öğle gelelım hocaya sahada babasını tanımaz ama beyler bıraz gercekcı olun cıkıp aadammı gool atacak ya sankı bu maç şanpıyonluk macı değılde lıgın iki üçüncü macı.herkese selamlar.tabı güzel taraftarada.............

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar üzülmeye gerek yok olan oldu bazı arkadaşların macı kaldıramadığı gercek ama bu maçta sıkıcsn kardeşım buraya kadar galdın.ama sonuç husran hocaya gelınce sahaya cıkıp gool atacak halı yok beyler macın taraftara yansıyan yanı şanpıyonluk değilda lıgın ikı üçüncü macıydı sankı.yaşı ılerlemiş olmasına rağmen canım dostun dıncere oynadığı oyundan dolayı teşekkür ederım.yeşik kırmızıya gönül veren herkese selamlar.salih şener.

    YanıtlaSil
  3. ne yaşı ilerlemiş ya gelinde antıremanda izleyin herkesden daha cok koşuyordu anamozo alatıyodu bidesinirlenmese dövecek gibi))

    YanıtlaSil
  4. sen hangi maçı izledin?

    YanıtlaSil
  5. annenle olan macımı,,, adını yazarmısın göreyim yüregni?

    YanıtlaSil
  6. Artik pasabahcespor sitesini kurma vakti gelmistir

    YanıtlaSil